All inclusive vakantie

6 vakantiereizen

Bij een all inclusive vakantie boekt u uw vakantie voor een vaste prijs. De vliegreis, het hotel met gebruik van vrijwel alle faciliteiten, alle maaltijden, snacks en drankjes zijn bij deze prijs inbegrepen.

Het voordeel van een all inclusive vakantie voor u als vakantieganger is, dat u vooraf weet waar u aan toe bent. Behalve persoonlijke uitgaven heeft u vrijwel geen verdere kosten.

Voor de vakantieaanbieder is de all inclusive formule is alleen winstgevend bij een groot aantal gasten. De resorts die deze formule hanteren zijn dan ook meestal groot, hebben veel faciliteiten, meerdere restaurants en zwembaden. Om de kosten laag te houden, liggen ze vaak buiten het dorp. De maaltijden worden in grote hoeveelheden bereid en de (alcoholische) drankjes zijn meestal van een lokaal merk waardoor de kosten laag blijven. Wil u een ander merk, dan moet u meestal bijbetalen.

De all inclusive vakantie werd voor het eerste geïntroduceerd bij Club Med. De vakantieganger kreeg  een gekleurd plastic armbandje ter controle dat men daadwerkelijk gast was. Later werd deze all inclusive formule in Turkije geïntroduceerd en daarna in veel andere vakantielanden.