Huizenruil vakantie

Het idee achter een huizenruil vakantie is heel simpel. U ruilt uw huis met iemand anders het kost beide partijen bijna niets. De enige kosten die u heeft zijn de reiskosten en vaak een klein bedrag aan bemiddelingskosten. Soms kunt u zelf uw auto ruilen. Het begrip huzenruil vakantie bestaat reeds geruime tijd, maar is onder invloed van het internet pas echt in een stroomversnelling gekomen.

Hoe werkt een huizenruil vakantie

Wie een woning wil ruilen kan grofweg terecht bij een viertal grote otganisaties: Huizenruil, HomeLink, Home for Exchange en Intervac. De websites van deze vier aanbieders verkopen niets, maar tonen vraag en aanbod.

Wilt u gebruik maken van een dergelijk website, dan betaalt u lidmaatschapsgeld. Dit ligt meestal tussen de € 50,- en € 100,-. Lukt het in het eerste jaar niet uw woning te ruilen, dan geven veel van deze organisaties het tweede jaar lidmaatschap gratis. Toch is het zo dat de meeste deelnemers binnen een jaar een vakantiewoning vinden.

Wie eens rustig op een van deze sites ronddwaalt, valt van de ene in de andere verbazing over de soms prachtige huizen die aangeboden worden. U komt zelfs huizen met bijvoorbeeld een privé strand tegen. U moet natuurlijk wel reëel blijven. De kans is het grootst dat u uw huis met een vergelijkbaar ander huis.