Vakantiereizen

8-daagse groepswandelvakantie Kreta

8-daagse wandelvakantie Kreta – Bergen, kloven, windmolens en zon

Het weekprogramma van deze groepswandelvakantie door Kreta  is opgebouwd uit wandelingen door bergen, door kloven en door typisch agrarisch landschap. Precies de  juiste balans.

Bergen

De bergwandelingen gaan over soms duizenden jaren oude geitenpaden en zandweggetjes, onverhard en in meer of mindere mate bedekt met keien. De tochten gaan afwisselend omhoog en omlaag. Het landschap is vrij open met laag struikgewas en hier en daar groepjes bomen.

Kloven

De wandelingen door de kloven zijn typisch voor Kreta omdat die wonderen der natuur zo uniek zijn voor het eiland: lang, kort, breed, smal, en alle varianten daartussen, meestal gelegen in een noord-zuid ligging. Het pad daar dwars doorheen is feitelijk vaak een rivierbedding die buiten de winter is drooggevallen. Soms is de kloof even zó smal dat zonlicht nauwelijks de bodem bereikt. Beneden in zo’n kloof voelt een mens zich onmetelijk klein. Klimmen en dalen wisselen elkaar af.

Agrarisch landschap

De wandelingen door mediterraan boerenlandschap gaan langs en soms dwars door landerijen waar de boeren gewassen telen als olijven, citrusvruchten en druiven – nodig voor de lekkere witte Retsinawijn! De akkerbouw wordt vooral aan de voet van het berglandschap bedreven, wat betekent dat stijgingen en dalingen slechts even duren.

Het aantal uren dat u per dag wandelt, is relatief klein en wordt ook liefst in het eerste dagdeel gedaan in verband met de opkomende warmte in de middag.